Romania se confruntă cu o situaţie îngrijorătoare în ceea ce priveşte eficienţa energetică a sectorului de locuire. Astfel, peste 12% din populaţia României nu îşi poate menţine locuinţele calde în sezonul rece si peste 40% nu beneficiaza de comfort termic de calitate, ceea ce plasează ţara pe penultimul loc în cadrul UE28. Totodată, sectorul de locuire este ineficient energetic si este responsabil pentru mai bine de 35% din consumul final de energie, comparativ cu circa 24%, media în Uniunea Europeană, depăşind sectorul industriei şi pe cel al transporturilor. Sunt necesare masuri imediate cu care sa reconstruim anumite domenii economice strategice pe care sa se poata fundamenta securitatea economica a tarii si implicit securitatea energetica. Procesarea si valorificarea biomasei este un astfel de domeniu ce permite dezvoltarea unei strategii de siguranta economica si independenta energetia pentru tara noastra. Propunem ca afacerile din domeniul energetic sa fie directionate spre folosirea intensiva a rezervelor de apa geotermala si biomasa. Nu se poate continua cu schema de supracompensare si nu poate fi ignorata problema stabilitatii sistemului energetic. Investitiile energetice sunt importante, investitorii trebuie stimulati in primul rand, printr-o politica clara si pe termen lung asumata de Guvern si Parlament. Am aratat in numeroase randuri ca solutiile sunt aici in tara. Ca este firesc ca noi sa stim mai bine decat orice specialist de la Banca Mondiala sau de la Comisia Europeana cum trebuie sa ne administram resursele. Din pacate suntem inca incapabili sa ne administram singura sursa de siguranta ramasa BIOMASA Printre amenințările majore la adresa vieții pe Terra se numără și schimbările climatice determinate de gazele cu efect de seră(GES), fapt ce a determinat ca oameni de știință, politicieni și guverne să abordeze cu multă seriozitate acest subiect la întâlnirile de la Rio, Kyoto, Doha, Paris, Graz.
În conformitate cu acest concept utilizarea combustibililor fosili ar trebui să fie redusa la jumătate până în 2030, iar sursele de energie regenerabila ar trebui să ajunga la 540 Mtone; ceea ce corespunde unui procentaj de 41% din sursele de energie regenerabila până în 2030! Cu toate că este nevoie de o dezoltare rapidă a energiei eoliene și solare, energia din biomasa va rămâne de departe cea mai importantă sursă de energie regenerabilă.
Mobilizarea biomasei Cererea crescută de energie bio necesită o politică proactivă pentru dezvoltarea potențialului european a biomasei pentru energie. O astfel de politică ar trebui să includă stimulente pentru o mai bună utilizare a deșeurilor și subproduselor din agricultură, silvicultura și pentru o utilizare sporită a intretinerii durabile a pădurilor. Parametrii esentiali:
Proiectul de strategie accepta 1% energie din biomasa;
Romaniei dispune anual de peste 60 mil. tone de biomasa.
Romania are astazi cele mai performante tehnologii in domeniu conversia biomasei in energie.
Romania isi poate asigura din biomasa mai mult de 60% din necesarul de energie termica si electrica.
Asociaţia „Cluster pentru promovarea afacerilor specializate în ecotehnologii şi surse alternative de energie MEDGreen (Regiunea Sud-Est şi Regiunea Bucureşti-Ilfov)” a organizat pe data de 03 iunie 2016, Sesiunea Adunării Generale a Clusterului Medgreen, eveniment ce a avut loc la MONSSON Alma SRL Adresa: Blvd. Tomis, nr. 480, Constanţa, România
Asociaţia „Cluster pentru promovarea afacerilor specializate în ecotehnologii şi surse alternative de energie MEDGreen (Regiunea Sud-Est şi Regiunea Bucureşti-Ilfov)” a organizat pe data de 03 iunie 2016, Prezentarea Proiectului de Mare Infrastructură de Cercetare „DANUBIUS RI” dezvoltat în cadrul Rețelei ESFRI, eveniment ce a avut loc la Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” Adresa: Blvd. Mamaia nr. 300 , Constanţa, România.
International Seminar on:“EU Innovation Union Strategy and the Black Sea Region”effective results and expectations of the members of the innovation ecosystem from EU MS and neighboring countries from the Black Sea Region concerning the EU strategy “Innovation Union”November 30th 2015, Brussels, Belgium The aim of the event is to facilitate in-depth discussions and debates around the effectiveness of the EU initiatives under the frame of the EU Innovation Union Strategy in the EU Member States as Romania and Bulgaria, the extensions and interactions with the Neighboring Policy measures for the Black Sea Region for identification of new opportunities and synergies.
|
Asociaţia „Cluster pentru promovarea afacerilor specializate în ecotehnologii şi surse alternative de energie MEDGreen (Regiunea Sud-Est şi Regiunea Bucureşti-Ilfov)” a organizat pe data de 7 august 2015, seminarul cu tema: „Inovare şi Dezvoltare Economică Locală”, eveniment ce a avut loc la Hotelul Ibis din Str. Mircea cel Bătrân nr. 39-41, Constanţa, România.
Asociaţia „Cluster pentru promovarea afacerilor specializate în ecotehnologii şi surse alternative de energie MEDGreen (Regiunea Sud-Est şi Regiunea Bucureşti-Ilfov)” a organizat la data de 26 Mai 2015, simpozionul Româno - Australian cu tema: „Parteneriate de Afaceri pentru Soluţii Energetice Durabile Bazate pe Ecoinovare”, eveniment ce a avut loc la sucursala Asociaţiei Cluster MEDGReen din Ilfov, Hotel Horneţ, Str. Italia nr. 4, Chiajna, Ilfov, România.
"The Bizz" este unul dintre cele mai importante premii de afaceri din lume. Adună şi recunoaşte întreprinderile care se clasează pe locurile fruntaşte din diverse regiuni, ce contribuie la creşterea economiei locale şi mondiale. Premiile "The Bizz" au fost create de Confederaţia Mondială de Afaceri (WORLDCOB), pentru a oferi comunităţii de afaceri o serie de beneficii ce vor contribui la dezvoltarea lor.
În cadrul ceremoniei de anul acesta, desfăşurată la data de 16 mai 2015, compania ECOHORNET SRL reprezentată de domnul Iuliean Hornet, a primit premiul "The Bizz" pentru activitatea sa în domeniul echipamentelor pentru producerea energiei termice şi electrice. Acest premiu este o recunoaştere a excelentei reputaţii în afaceri, a managementului eficient şi a creşterii constante a societăţii comerciale ECOHORNET SRL şi în mod special a activităţii dlui Iuliean Horneţ, inventator, fondator şi manager a acestei societăţi comerciale.
In perioada 26.04-28.04.2015, domnul Mamut Daniar Timur s-a deplasat la Istanbul, pentru a participa la evenimentul “Fuel Cell & Hydrogen Brokerage Event”. Evenimentul a avut ca scop promovarea proiectelor de cercetare si productie utilizand celule de combustie si hydrogen.
In perioada 22.04-25.04.2015, domnul Mamut Daniar Timur s-a deplasat la Zagreb, pentru a participa la evenimentul “4th Danube Financing Dialogue”. Evenimentul a avut ca scop promovarea proiectelor de dezvoltare in regiunea Dunarii.
In perioada 5 – 22 aprilie 2015, domnul Prof. Eden Mamut a fost in doua misiuni economice, in SUA si Emiratele Arabe Unite.
Scopul misiunilor de afaceri:
Asociatia Cluster Medgreen a participat la targul WETEX 2015 - 17th Water, Energy, Technology and Environment Exhibition, eveniment ce s-a desfasurat in perioada 21-23 aprilie 2015. Delegatia a fost formata din domnii Mamut Eden, Mrejeru Catalin si Lupu Costin.
In data de 24 martie 2015, domnul Prof. Mamut Eden impreuna cu domnul Hornet Iuliean au participata la conferinta “Competitivitate, inteligenta si valoare adaugata prin servicii private – Servicii de inovare”. In cadrul evenimentului, domnul prof. Mamut a sustinut prezentarea cu titlul: “De la metode euristice la servicii innovative – Metodologia Medgreen”.
In data de 4 februarie 2015, Domnul Iuliean Hornet impreuna cu domnul profesor Eden MAMUT au participat la Conferinta : Competitivitate, Inteligenta si Valoare Adaugata prin Servicii Private – Servicii Energetice” eveniment ce a avut loc la Bucuresti.
In data de 27 noiembrie 2014 a avut loc, la Bucuresti, in incinta Facultatii de Hidrotehnica un seminar cu tema: Implementarea strategiei Nationale de gestionare a namolului-realizari si dificultati, organizat de Asociatia Romana a Apei. La acest eveniment au participat domnul Prof. Eden Mamut, Ana Maria Paizan si Raluca Popescu. Domnul Profesor Mamut a sustinut prezentarea cu titlul “Research Activities on the Identification of Secondary Energy Resources in the WWTPs and in the Biogas Plants – Project Medgreen +“. Au fost prezentate rezultate ale activitatiilor de cercetare privind prelevarea probelor de namol din statiile de epurare, uscarea si procesarea acestora si testele de peletizare si ardere.
a) Peleti din namol | b) Cenusa rezultata in urma arderii |
In perioada 19 - 21 noiembrie 2014, REECO RO EXPOZITII a organizat, la Sala Palatului Bucuresti, cea de-a VII-a editie a RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, cel mai mare si important eveniment din domeniul energiei regenerabile si eficientei energetice din Romania.
In cadrul evenimentelor desfasurate, Dl. Iuliean Hornet, a sustinut o prezentare pe tema “Dezvoltarea durabila a zonelor rurale si urbane prin conversia biomasei din gunoaie, resturi si deseuri in energie termica si electrica in mod eficient, economic si ecologic”. Domnul Prof. Eden Mamut, a sustinut o prezentare pe tema „Cooperarea intre universitati si intreprinderi inovative in vederea dezvoltarii de tehnologii si produse noi pentru valorificarea biomasei si a materialelor biogenice”.
Primăria Municipiului Medgidia şi Asociaţia Cluster MEDGreen au organizat joi, 19 noiembrie cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor de Execelenţă. Prima ediţie a avut loc în anul 2012, când au fost premiate personalităţi care au adus şi continuă să aducă cinste municipiului, oameni a căror activitate a avut un impact pozitiv asupra comunităţii locale.
In cadrul acestui eveniment a fost sustinuta o prezentare de promovarea a Asociatiei si a proiectului Medgreen.
Reprezentantii Asociatiei Cluster "MEDGreen" au participat la Summit-ul Liderilor cu tema “Stiinta si Educatie. Modele Inovative de Dezvoltare”, organizat la Oxford, Marea Britanie, in perioada 12-15 octombrie, 2014.
In cadrul ceremoniei de anul acesta, desfasurata la data de 14 octombrie, Europe Business Assembly si International Socrates Committee au acordat premiul BEST ENTERPRISE companiei ECOHORNET SRL si premiul MANAGER OF THE YEAR d-lui Iuliean Hornet pentru activitatea sa in domeniul echipamentelor pentru producerea energiei termice si electrice. Acest premiu este o recunoastere a excelentei reputatii in afaceri, a managementului eficient si a cresterii constante a societatii comerciale ECOHORNET SRL si in mod special a activitatii dlui Iuliean Hornet, inventator, fondator si manager a acestei societati.
In cadrul primei editii a Research and Innovation Exhibition UGAL INVENT 2014 ce a avut loc in perioada 8-10 octombrie 2014 la Universitatea Dunarea de Jos Galati, Dl Iuliean Hornet a primit Medalia de Aur pentru inventia sa "Arzator multi-sistem si procedeu de ardere ecologica a biomasei peletizate".
In cadrul acestui eveniment s-a semnat acordul de constituire a consortiului „Dunarea de Jos”, ce reprezinta cadrul de cooperare intre clusterele regionale din Romania. Asociatia Cluster Medgreen este membru fondator.
În perioada 8 – 11 octombrie 2014, ECOHORNET SRL a participat la cea de-a XVIII -a editie a Targului National de Agricultura la Braila AgriCultura 2014 organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila. Targul a prezentat cele mai noi tendinte din agricultura, fiind un eveniment adresat producatorilor, distribuitorilor si importatorilor de masini si utilaje agricole, utilaje si instalatii pentru industria alimentara, pentru agricultura, substante pentru fertilizarea si protectia plantelor, legumicultori, horticultori, producatori de vinuri. In cadrul Seminarului organizat in data 9.10.2014, Dl Iuliean Hornet a sustinut prezentarea: „ECOHORNET - tehnologie inovativa pentru arderea eficienta si ecologica a biomasei. Aplicatii in dezvoltarea durabila a comunitatilor”.
În perioada 22-23 septembrie, 2014, Georgiana Bercaru şi Ana-Maria Paizan, în calitate de reprezentante ale Asociaţiei „Cluster pentru promovarea afacerilor specializate în ecotehnologii şi surse alternative de energie – MEDGreen (Regiunea Sud-Est şi Regiunea Bucureşti-Ilfov)” au participat la Conferinţa Internaţională cu tema Clusterele şi managementul cunoaşterii pentru Europa 2020, organizată la Iaşi de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est in parteneriat cu Ministerul Economiei, Institutul de Prognoză Economică Bucureşti, Asociaţia pentru Promovarea Economiei Cunoaşterii şi Asociaţia Naţională a Clusterelor din România, în calitate de parteneri.
La data de 15.07.2014 a fost organizat la sediul SC Ecohornet SRL workshopul cu titlul „Securizarea Aprovizionării cu Energie în Uniunea Europeană – Biomasa ca Primă Prioritate”, cu participarea a peste 40 de specialisti, in scopul facilitarii schimbului de experienta intre membrii clusterului; La acest eveniment au participat reprezentanti ai mass-media, fiind organizata si o conferinta de presa prind lansarea proiectului.
Copyright: 2014-2021 © Cluster MEDGreen